Ernest Maragall

El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, proposarà a l’alcaldessa, Ada Colau, anar junts a la presó de Soto del Real (Madrid) per abordar amb Joaquim Forn (JxC) un acord de govern entre tots tres a Barcelona. “És el millor govern, amb tres forces compromeses amb la llibertat i la democràcia”, ha dit en una entrevista a RAC1, en què ha expressat que vol que ERC lideri aquest govern a tres.

Maragall no ha descartat sumar-hi també la CUP, tot i que ha admès que aquesta formació recela de pactes de govern. A qui sí que ha descartat per a un pacte de govern és el PSC, perquè creu que el seu discurs és “incompatible amb el concepte de llibertat i democràcia”. A l’entrevista, el candidat d’ERC ha explicat que proposarà a JxC i la CUP aquesta setmana un compromís amb “la unitat d’acció sobiranista”.

L’alcaldable dels republicans ha expressat el desig també de fer un debat a la presó amb Joaquim Forn i la resta de candidats. “Anem-hi tots junts i que s’admeti el debat democràtic allà on hi puguem ser tots”, ha dit Maragall, que ha afegit que el més normal seria deixar sortir Forn de la presó per a la campanya. El candidat d’ERC ha dit que després del cara a cara d’aquest diumenge, Ada Colau i Manuel Valls “haurien d’acceptar un debat amb tots els candidats allà on toca”.

Forn rebutja un govern amb Colau

En una piulada a Twitter, el candidat de JxC, Joaquim Forn, ha rebutjat la proposta de Maragall d’un govern a tres amb Colau. “Volem fer el canvi i no falcar Colau al govern”, afirma Forn, que afegeix que “no hi pot haver pacte amb qui ha fet perdre quatre anys a Barcelona a base de sectarisme, moratòries i paràlisi”. L’alcaldable de JxC, en presó preventiva, aposta pel diàleg amb la societat civil.