Ernest Maragall ha carregat contra la possibilitat que Ada Colau (BComú) pugui pactar amb el PSC de cara a les eleccions municipals del 2019: “Jaume Collboni és ambaixador i pregoner del 155, és missatger de la por”. Per això, el candidat d’ERC a l’alcaldia ha reblat que els socialistes no han de tenir “cap rol de cap mena” a les institucions.

Davant d’aquest fet, Maragall ha llançat un missatge als votants independentistes: “Voleu un alcalde independentista? Teniu davant la via oberta per aconseguir-ho”. En paral·lel, una vegada més, el republicà s’ha erigit com “l’única opció de debò” per plantar cara a Colau.

“Colau ha estat un error”

Maragall ho ha dit des de la Barceloneta, a Ciutat Vella, un dels barris de la ciutat on els veïns denuncien problemes d’incivisme i inseguretat. El candidat ha promès que, si és alcalde, “l’Ajuntament tornarà a ser amic de la Barceloneta” en contraposició al govern d’Ada Colau: “No ha complert les expectatives que havia generat”.

En aquest sentit, Ernest Maragall ha assegurat que “no podem estar contents” i no ha dubtat a qualificar d’una forma contundent els últims quatre anys del govern de la ciutat: “El mandat Colau ha estat un error, un parèntesi que no hem d’acceptar que tingui continuïtat”.