El candidat de Barcelona pel Canvi – Cs, Manuel Valls, proposa convertir el passeig de la Zona Franca en “la via Laietana de demà”. Per això, l’alcaldable per a els eleccions municipals del 2019 aposta per reformar el passeig, impulsar el comerç de la zona i construir-hi habitatge “de qualitat i de lloguer assequible” per convertir, diu, els barris de la Marina en un altre “atractiu” de Barcelona.

En un acte a la carpa informativa de la candidatura BCN Canvi – Cs instal·lada a la Zona Franca, Manuel Valls ha alertat de la possibilitat d’un “tripartit d’esquerres” a Barcelona entre Barcelona en Comú, Esquerra Republicana i el PSC. Per això, l’ex-primer ministre francès ha demanat al candidat socialista Jaume Collboni que “digui clarament amb qui vol pactar” després del 26 de maig. Valls, que rep el suport de Ciutadans en la carrera a l’alcaldia, ha insistit que la seva prioritat és arribar a un acord amb el PSC i descarta pactar amb “els populistes de Colau” i els independentistes.

El candidat de BCN Canvi – Cs també ha criticat que Ada Colau i Ernest Maragall hagin declinat anar al debat de Radio Televisió Espanyola previst per aquest dilluns. Assegura que els dos candidats “tenen por de debatre”.

Quatre actes aquest dissabte

Valls ha engegat un dissabte ple d’actes de campanya. Abans de la visita a la Zona Franca i després de signar en el llibre de condolences per la mort d’Alfredo Pérez Rubalcaba, el candidat de BCN Canvi – Cs ha visitat el mercat medieval del passeig de Maragall. Allà ha parlat amb diversos paradistes i veïns i també ha aprofitat per comprar i tastar alguns menjars que s’hi venen. La campanya de Valls està centrada a “trepitjar els barris” de la ciutat.

Manuel Valls

A la tarda, Valls té previst visitar la Farinera del Clot i el Centre Comercial Glòries.