El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, ha votat per primera vegada en unes eleccions municipals a Barcelona. Ho ha fet al Col·legi Sant Miquel, a l’Esquerra de l’Eixample. Valls hi ha anat acompanyat de la seva parella, Susana Gallardo, i dos dels seus fills.

 

En declaracions posteriors als mitjans de comunicació, Valls ha afirmat que aquestes són “les eleccions municipals més importants de la història de la democràcia”, i s’ha mostrat “orgullós de ser barceloní”. També ha demanat una alta participació en aquestes eleccions, perquè “Barcelona demana un canvi potent”. Valls és un dels candidats que s’estrena en aquesta campanya. De fet només n’hi ha dos que opten a la reelecció: Ada Colau i Jaume Collboni.

 

Manuel Valls ha recordat que les municipals coincideixen amb les eleccions europees, en què competeixen “la democràcia i els populismes”. Aquesta és la segona convocatòria electoral en què l’exmandatari francès vota a Catalunya, després de fer-ho per primera vegada a les eleccions generals del 28 d’abril.