Manuel Valls

(ACN) L’exregidor de Barcelona Manuel Valls ha negat una operació d’Estat i la necessitat d’espiar ningú, i ha assegurat que els vots que va fer possible la reelecció d’Ada Colau com a alcaldessa com una decisió personal. En una entrevista a ‘La Vanguardia’ sobre el cas del Barcelonagate, sí que reconeix converses amb Jaume Collboni i Miquel Iceta, però torna a negar una negociació amb Colau.

Valls afegeix que va actuar “lliurement”, que no va parlar amb el Govern espanyol i que no hi havia “cap fraternitat secreta”. “Jo vull impedir un alcalde independentista i ningú no em diu el que he de fer”, afirma. Considera que l’error va ser de “supèrbia” d’Ernest Maragall i l’acusa ara de “victimisme”.

Volia evitar un Ajuntament independentista

Valls defensa que la tradició francesa és escollir “el mal menor” i assegura que això és el que va fer. Afirma que l’estratègia estava “claríssima” i va ser possible després de la seva declaració i l’actitud dels socialistes. Valls explica que ell volia que l’Ajuntament no fos una eina de l’independentisme i que no va demanar res a canvi.

D’altra banda, no veu plausible que les negociacions entre Maragall i Colau fossin espiades pel CNI perquè els serveis d’intel·ligència actuen quan hi ha perill per a la integritat de l’Estat, contra el terrorisme o el crim organitzat. En aquest sentit, diu que les negociacions sortien al minut a la premsa i no hi havia “cap tipus de secret”. Creu que les paraules de Maragall volen provocar una polèmica i “alimentar les teories de la conspiració”.