El candidat de Barcelona, Capital Europea, Manuel Valls, ha volgut matisar unes declaracions sobre el seu futur polític que ha fet en una entrevista a la televisió francesa BFM TV. A Valls se li ha preguntat si deixarà la política si no guanya les municipals del 2019 a Barcelona, i ell ha contestat: “Sens dubte”. Tot i això, ha afegit que la seva aposta per Barcelona és “un canvi de vida” i que es quedarà a la ciutat.

Les declaracions de Valls han aixecat polseguera perquè quan va presentar la candidatura va dir que “passi el que passi em quedaré a Barcelona”. Per això, ha emès un comunicat en què afirma que “no tornarà a dedicar-se a la política a França”. En l’escrit, diu que ha fixat la residència habitual a Barcelona i que s’hi quedarà en el futur. A més, diu que “assumirà i mantindrà la responsabilitat que es derivi del resultat de les eleccions municipals, sigui quin sigui”.

En la primera roda de premsa amb mitjans, el candidat de la plataforma Barcelona, Capital Europea va refermar el compromís per la ciutat i va anunciar que viurà en un pis al carrer de París. L’endemà, en una entrevista a RAC1, se li va preguntar si es quedaria a l’oposició si no guanyava, i va afirmar que “no soc un candidat per marxar demà”.