L’alcaldable de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, ha alertat de les “conseqüències econòmiques” negatives que, segons diu, tindrà Barcelona amb un pacte entre Ada Colau (BComú) i Ernest Maragall (ERC) a l’alcaldia. L’ex-primer ministre francès ha dit que “el procés (independentista) ha provocat que 4.000 empreses hagin marxat de Catalunya” i que aquesta situació podria mantenir-se si Colau o Maragall guanyen. “Els centres de decisions continuaran marxant i perdrem oportunitats”. Ha posat com a exemple un hipotètic trasllat del Mobile World Congress en una altra ciutat.

En una roda de premsa a l’Agència EFE, Valls s’ha mostrat com a l’alternativa a la proposta de “canvi radical” del republicà Ernest Maragall i al “desastre” i “fracàs absolut” d’Ada Colau. “Soc el vot útil”, ha dit, deixant clar que el PSC no representa cap canvi. “Jaume Collboni va governar 16 mesos amb la senyora Colau. Avui encara seria tinent d’alcalde si Colau no se l’hagués tret de sobre”, ha dit. En aquest sentit, lamenta que el PSC no hagi dit si pactarà amb Colau després de les eleccions municipals del 2019.

 

Manuel Valls també ha advertit del “perill” que suposaria votar ERC com a alternativa a l’alcaldessa actual. “El balanç del mandat de la senyora Colau és tan desastrós que els ciutadans poden tenir la temptació de votar qualsevol candidatura per treure-se-la de sobre“, ha dit l’alcaldable de BCN pel Canvi – Cs.

“Falta d’estratègia” dels no independentistes

L’alcaldable de BCN Canvi – Cs ha afirmat que l’independentisme “té una estratègia” i que s’ha vist amb l'”assalt a la Cambra de Comerç“. Valls ha reconegut que “falta una estratègia” de les formacions contràries a la independència de Catalunya i a les quals anomena “constitucionalistes”. En aquest sentit, ha reivindicat la “transversalitat” de la seva llista per dir “la veritat del que pot passar a Barcelona” a partir del 26 de maig.