Manuel Valls carrega contra Ciutadans

El líder de Barcelona pel Canvi a l’Ajuntament, Manuel Valls, ha interposat una demanda de conciliació prèvia a la querella contra el candidat d’ERC a les eleccions al Parlament de Catalunya, Pere Aragonès, i la candidata de Junts per Catalunya, Laura Borràs. L’acció és per presumptes delictes de calúmnies i injúries greus arran de les afirmacions que els dos candidats han fet en debats electorals, quan van titllar Valls de “xenòfob” i “deportador”.

Valls ha presentat als jutjats dues demandes d’acte de conciliació perquè se citi els dos demandats i compareguin als jutjats perquè reconeguin els fets. Segons l’escrit, Laura Borràs va afirmar durant el debat de ‘La Vanguardia’: “A la senyora (Jéssica) Albiach li dic: lliçons de democràcia d’algú que accepta vots d’un deportador de persones, l’única persona que ha deportat persones després de la Segona Guerra Mundial per estar a l’alcaldia, les justes”, al·lusions que feien referència a Manuel Valls.

Vol que demanin disculpes

Sobre Pere Aragonès, assegura que en el debat de TVE va manifestar: “El que no podem fer com vau fer a Barcelona és acceptar els vots dels xenòfobs per participar d’un govern”, també al·ludint a Valls. En els escrits, l’ex-primer ministre francès demana que se citi Laura Borràs i Pere Aragonès en un acte de conciliació perquè reconeguin el caràcter calumniós de les expressions i demanin disculpes “per l’afront que ha suposat per a l’honor personal” de Manuel Valls, a més de publicar aquestes disculpes al mateix mitjà televisiu o en un diari de màxima difusió.

En cas de no complir aquesta conciliació, s’adverteix que es passarà a una “acció penal i civil reparatòria” per cometre un presumpte delicte de calúmnies o d’injúries greus.