L’ex-primer ministre francès i ara candidat a l’alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, s’ha acomiadat com a diputat a l’Assemblea Nacional francesa. En un discurs breu durant la sessió de control al Govern, Valls ha mostrat l’agraïment a França, “un país únic que dona la possibilitat a algú nascut a l’estranger de ser diputat, alcalde, ministre i primer ministre”.

Els diputats de la majoria parlamentària de La República en Marxa, el partit del president Emmanuel Macron, l’han aplaudit en diversos moments, mentre que el grup d’esquerra França Insubmisa l’ha esbroncat i ha ensenyat cartells amb l’expressió “Bon débarras” (“Fins mai”), que personal de la cambra baixa ha retirat.

protesta Manuel Valls Assemblea Nacional

“No renunciaré mai als valors de la República”, ha expressat Valls, que ha assegurat que són “un missatge etern de França al món i a Europa” que “defensaré a una altra ciutat”. “Com a barceloní, francès, republicà i europeu no us oblidaré mai!”, ha sentenciat per tancar el discurs de comiat. El candidat a l’alcaldia ha rebut el reconeixement de l’ara primer ministre francès, Édouard Philippe.