El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, s’ha compromès a transformar la muntanya de Montjuïc i crear una figura administrativa per donar-li “autonomia de gestió”. L’alcaldable vol així que Montjuïc pugui gestionar els seus equipaments.

La reforma, ha dit Valls, implica millorar els accessos al parc i reduir la circulació de cotxes per fomentar-hi l’activitat esportiva, així com crear l’“eix cultural Paral·lel-Montjuïc” perquè Barcelona torni a ser una “gran capital cultural“. L’ex-primer ministre francès també ha proposat convertir el castell de Montjuïc en “la seu de les ciutats europees per fer front al canvi climàtic“.

Tots aquests són alguns dels punts que recull el programa Barcelona Barri a Barri, amb 330 propostes per als 73 barris de la ciutat.

 

Enderrocar Can Vies i reformar la via Laietana

L’alcaldable de Barcelona pel Canvi – Cs a les eleccions municipals del 2019 també vol trobar una ubicació “consensuada” amb les entitats per al CAP Raval Nord, però rebutja que es faci a la capella de la Misericòrdia, cedit ara al MACBA per a la seva ampliació. “Hem de treballar sense crear conflictes ni buscar guerres ideològiques. No es pot crear oposició entre cultura i salut”, ha dit l’ex-primer ministre francès.

Reformar la via Laietana per fer-la més transitable per als vianants, millorar la mobilitat al voltant de la Sagrada Família, enderrocar Can Vies i donar un caràcter de “bulevard” a l’avinguda del Paral·lel són altres de les propostes del candidat.

“Atraure” empreses que han canviat de seu social

Aquest matí, en un esmorzar informatiu, el candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans ha esmentat les que considera conseqüències del procés independentista. Per exemple, el canvi de seu social d’algunes empreses fora de Catalunya. Manuel Valls s’ha compromès a treballar perquè aquestes empreses tornin a Catalunya si és alcalde de Barcelona. De fet s’ha reivindicat com el vot útil per evitar, diu, un govern independentista a la ciutat.

Valoració del debat de betevé

Valls ha dit que es va “sentir bé” durant el debat de betevé, però s’ha mostrat “sorprès” perquè es va parlar molt, diu, de l’eix esquerra-dreta. Del debat ha dit que n’ha tret dues conclusions: la primera, que es va reflectir la “gestió desastrosa, amb moltes complicitats” durant els últims quatre anys, i la segona, que el candidat d’ERC Ernest Maragall no pot ser alcalde perquè farà de Barcelona “la palanca de la república”.