El líder del PP, Xavier García Albiol, ha fet una crida a la mobilització de tots els ciutadans contraris a la independència perquè participin en la mobilització contra la independència, i també ha convidat a la resta d’espanyols a venir a Barcelona a manifestar-se. Tant bon punt ha conegut la crida, el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha dit que la formació taronja també s’hi sumava.

En roda de premsa al Parlament, el president del PPC, Xavier García Albiol, ha fet una crida “a tots els catalans de bé” a sortir al carrer aquest diumenge per defensar, ha dit, “la Catalunya democràtica”. Albiol creu que s’ha de fer visible la societat catalana que no va participar en l’1-0. “Fem una crida a la mobilització social, a sortir al carrer” ha dit,  i ha convidat a sumar-s’hi als ciutadans d’altres punts de l’estat.

Albiol ha justificat l’ús de la força com una manera de “garantir” el respecte a la democràcia quan els governants estan “provocant”, i s’ha preguntat per què Puigdemont no ha anat a visitar cap ferit de l’1-O i és cert que n’hi va haver 900.

De la seva banda, el portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha demanat a Rajoy que “no titubegi”, que “no ho dubti més”, i apliqui ja l’article 155 de la Constitució per convocar eleccions, en un Govern i un Parlament que considera “il·legítims”. Carrizosa també ha avançat que Ciutadans s’adhereix a la manifestació de Societat Civil Catalana a favor de la unitat d’Espanya d’aquest diumenge 8 d’octubre al migdia.