En roda de premsa al Parlament, el president del PPC, Xavier García Albiol, ha fet una crida “a tots els catalans de bé” a sortir al carrer aquest diumenge per defensar, ha dit, “la Catalunya democràtica”. Albiol creu que s’ha de fer visible la societat catalana que no va participar en l’1-0. “Fem una crida a la mobilització social, a sortir al carrer” ha dit,  i ha convidat a sumar-s’hi als ciutadans d’altres punts de l’estat.

Albiol ha justificat l’ús de la força com una manera de “garantir” el respecte a la democràcia quan els governants estan “provocant”, i s’ha preguntat per què Puigdemont no ha anat a visitar cap ferit de l’1-O i és cert que n’hi va haver 900.

De la seva banda, el portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha demanat a Rajoy que “no titubegi”, que “no ho dubti més”, i apliqui ja l’article 155 de la Constitució per convocar eleccions, en un Govern i un Parlament que considera “il·legítims”. Carrizosa també ha avançat que Ciutadans s’adhereix a la manifestació de Societat Civil Catalana a favor de la unitat d’Espanya d’aquest diumenge 8 d’octubre al migdia.