(ACN) L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat una manifestació contra la reforma de la sedició i el nou delicte de desordres públics agreujats pactat entre el Govern espanyol i la Generalitat. La mobilització serà a Barcelona el 6 de desembre —Dia de la Constitució— a les 12 h i acabarà davant del Palau de la Generalitat.

“Vist que la reforma del delicte de sedició té un doble objectiu no dissimulat, com és castigar la mobilització independentista als carrers i penalitzar més còmodament fets com els de l’1-O per ocupar instal·lacions o edificis, no podem deixar que aquest projecte de llei tiri endavant, i menys encara amb els vots dels nostres representants polítics”, ha assenyalat l’ANC, que titlla l’esmena del Codi Penal “d’atemptat contra els drets fonamentals”.

Un càstig penal “contra qualsevol mobilització”

L’entitat liderada per Dolors Feliu recorda que el text presentat recull explícitament que seran castigats amb penes de fins a tres anys de presó la invasió d’instal·lacions o edificis, l’obstaculització de vies públiques que representin un perill per a la vida o la salut de les persones, així com qualsevol acte d’intimidació sobre les persones o les coses.

“Un redactat genèric on té cabuda el càstig penal contra qualsevol mobilització i que dependrà de la interpretació de la judicatura”, ha censurat l’ACN, que afirma que això portaria a la presó les desenes de milers de persones que van permetre el referèndum de l’1-O en edificis i escoles públiques o els centenars de persones que van tallar carreteres “per alertar el món de la repressió de l’Estat espanyol”.