El diari ‘El Periódico’ publica un manifest signat per una setantena de personalitats del món cultural, sindical i polític en què es demana la retirada de la DUI per a Catalunya. Es tracta d’un text que han signat prop de 5.000 persones i al qual donen suport, entre d’altres, els escriptors Juan Marsé, Luis Goytisolo, Javier Marías i Javier Reverte;  el cantant Miguel Ríos; els directors de cine Fernando Colomo i Isabel Coixet; l’exfiscal Anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo;  l’excoordinador federal de IU Cayo Lara; el dissenyador Javier Mariscal o l’actriu Mònica Randall.

El manifest  s’anomena Retirar la declaració unilateral d’independència. Convocar eleccions i demana bàsicament tres coses: que es retirin tots els actes, declaracions i lleis que puguin conduir a una declaració d’independència, que se celebrin eleccions a Catalunya i que després hi hagi una legislatura de reflexió “assossegada, en què es puguin exposar totes les alternatives en igualtat de condicions”.
En el manifest també es denuncia la “repressió injustificada” que van rebre alguns ciutadans durant l’1-O i s’assegura que l’actitud del govern de Mariano Rajoy només ha aconseguit “enverinar els ànims”. Tot i això, els signants creuen que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont,  no està defensant la democràcia quan clausura “durant setmanes el Parlament” i neguen que la DUI beneficiï el poble treballador.