El president de França, Emmanuel Macron, ha manifestat a l’alcaldessa, Ada Cola, el seu interès per conèixer les polítiques de Barcelona sobre la regulació dels pisos turístics, així com quina és la relació de l’Ajuntament amb plataformes digitals com Airbnb. La trobada s’ha produït en el marc de la cimera hispanofrancesa que s’ha celebrat aquest dijous al MNAC.

Colau li ha explicat que estan col·laborant amb ciutats com París per donar a conèixer el model de regulació de Barcelona, “que ha permès tancar milers de pisos turístics il·legals, i que aquesta regulació era completament imprescindible “per evitar el descontrol de la massificació turística i per protegir el dret a l’habitatge a la nostra ciutat”. L’alcaldessa també ha posat en relleu que la Comissió Europea “està valorant l’exemple de Barcelona com a referent per poder fer una regulació a tot Europa“.

Colau demana desvincular de la cimera les declaracions sobre el procés

Ada Colau ha qualificat de “desafortunades” les declaracions del ministre de la Presidència, Félix Bolaños, que hores abans de la cimera hispanofrancesa celebrada avui a Barcelona considerava que el procés independentista havia acabat. L’alcaldessa de Barcelona ha demanat desvincular aquestes declaracions de la cimera, que, al seu parer, ha estat “una gran oportunitat per a la ciutat i per al país”.

Pel que fa a les manifestacions que s’han produït a la ciutat, l’alcaldessa ha dit que forma part de la “normalitat democràtica” que la gent pugui expressar-se de forma pacífica.

Orgullosa que Barcelona hagi acollit la cimera hispanofrancesa

L’alcaldessa ha manifestat el seu orgull perquè Barcelona “hagi acollit una cimera d’alt nivell” on s’han tractat assumptes molt importants per a la ciutat, com el corredor mediterrani i el conductor d’hidrogen verd, l’H2Med, que sortirà de Barcelona.