La líder de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, ha augurat un increment de la inseguretat a la ciutat aquest estiu pel retorn del turisme. “L’augment de delictes està pràcticament confirmat perquè es reactiva la ciutat, torna el turisme i torna l’increment d’inseguretat”, ha afirmat Guilarte. Per això, ha reclamat al tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, un “pla especial de seguretat” per als mesos d’estiu.

Guilarte ho ha dit en una atenció als mitjans, aquest dilluns, en què ha qualificat de “mesura efectiva” que la Guàrdia Urbana incorpori càmeres de gravació a l’uniforme. De moment, se’n posaran 43, amb l’objectiu d’arribar a 150 al juny. La líder de Ciutadans ha explicat que aquesta és una de les 60 actuacions que preveia el pla de seguretat que van portar a debat el 2019 i ha remarcat que en queden 59 per aplicar.

“Les mesures que proposem són solucions”, ha assegurat Luz Guilarte, que ha animat el govern municipal a implantar les altres actuacions i no esperar que les xifres d’inseguretat augmentin. La dirigent de Ciutadans ha recordat que la inseguretat és el primer problema dels barcelonins, segons el Baròmetre semestral de l’Ajuntament.