La líder de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, ha denunciat aquest divendres al matí l’estat d’abandonament que pateixen els Jardins de la Rambla de Sants, que es van inaugurar l’agost del 2016 . Assegura que “fa molt de temps que no hi ha manteniment” i que estan “oberts a l’incivisme i la inseguretat”.

Reclama un pla de seguretat i civisme

“L’espai està ple de pintades, hi ha baranes arrencades, vidres al terra i restes de botellades“, diu la líder de Cs. També recorda que els veïns i les entitats del barri fa anys que critiquen el deteriorament dels jardins. Per aquest motiu, assegura, Ciutadans demanarà en les properes comissions de l’Ajuntament que s’implementi un pla de seguretat i civisme, que “el partit ja va presentar fa temps”.

Per aquest espai haurien d’haver-hi més agents, més mitjans de protecció i també de prevenció
Luz Guilarte, líder de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona

Més manteniment pels espais verds

En aquesta línia, Guilarte també destaca que “no es pot parlar de medi ambient, de sostenibilitat o d’una Barcelona més verda, si no es manté primer allò que ja tenim”. És per això que recorda que cal un pla de manteniment pels espais verds de la ciutat, amb l’objectiu de garantir “una Barcelona verda, segura i cívica”.

Entrevista a Luz Guilarte, presidenta del Grup Municipal de Ciutadans

Barcelona modificarà els Jardins de la Rambla de Sants

El mes de novembre passat, l’Ajuntament de Barcelona ja va anunciar que modificaria alguns elements dels Jardins de la Rambla de Sants per tal de preservar el descans dels veïns, després de les queixes constants per incivisme a la zona. Les obres de millora tindran una inversió de 390.000 euros i serviran per traslladar les zones d’estada de la rambla i per millorar-hi els espais enjardinats.