Tots els grups de l’oposició, a excepció de la CUP, han votat a favor de demanar al govern que condemni la turismofòbia i faci polítiques per governar el turisme. El grup Demòcrata, Cs i el PP (que han forçat una Comissió d’Economia extraordinària) han acusat l’executiu d'”alimentar” el discurs que Barcelona odia el turisme i ERC ha lamentat una manca d’autocrítca del govern. El regidor de Turisme, Agustí Colom, ha advertit que els republicans s’han posat “al costat equivocat”.

Amb la comissió extraordinària, el grup Demòcrata, Cs i el PP han recuperat un dels punts que s’havia de tractar durant la Comissió d’Economia del maig, que es va cancel·lar pel rebuig de l’oposició a l’absència de l’alcalde accidental, Gerardo Pisarello.

Els tres grups han demanat al govern que condemni els actes vandàlics contra el turisme i els hotels, fets que segons Sònia Recasens (grup Demòcrata) l’executiu “alimenta” amb “els discursos que Barcelona odia el turisme”. En aquest sentit, Koldo Blanco (Cs) ha assegurat que el “relat ideològic” de BComú sobre els efectes negatius del turisme “avala accions de grups violents” i Xavier Mulleras (PP) ha advertit que “qui sembra turismofòbia recull vidres trencats”.

També ha donat suport a la proposició ERC, ja que la regidora republicana Trini Capdevila ha lamentat una manca d’“autocrítica” per part de l’executiu quan —ha dit— “està fent una política que a favor del turisme no va”. El regidor de Turisme, Agustí Colom, ha retret la posició dels republicans, “al costat equivocat”, i Montserrat Ballarín (PSC) ha vist un intent “de desgastar el govern”. La CUP ha estat l’únic grup de l’oposició que ha votat en contra perquè la “confrontació real” és amb “els poders econòmics que estan destrossant la ciutat “.