Amb la comissió extraordinària, el grup Demòcrata, Cs i el PP han recuperat un dels punts que s’havia de tractar durant la Comissió d’Economia del maig, que es va cancel·lar pel rebuig de l’oposició a l’absència de l’alcalde accidental, Gerardo Pisarello.

Els tres grups han demanat al govern que condemni els actes vandàlics contra el turisme i els hotels, fets que segons Sònia Recasens (grup Demòcrata) l’executiu “alimenta” amb “els discursos que Barcelona odia el turisme”. En aquest sentit, Koldo Blanco (Cs) ha assegurat que el “relat ideològic” de BComú sobre els efectes negatius del turisme “avala accions de grups violents” i Xavier Mulleras (PP) ha advertit que “qui sembra turismofòbia recull vidres trencats”.

També ha donat suport a la proposició ERC, ja que la regidora republicana Trini Capdevila ha lamentat una manca d’“autocrítica” per part de l’executiu quan —ha dit— “està fent una política que a favor del turisme no va”. El regidor de Turisme, Agustí Colom, ha retret la posició dels republicans, “al costat equivocat”, i Montserrat Ballarín (PSC) ha vist un intent “de desgastar el govern”. La CUP ha estat l’únic grup de l’oposició que ha votat en contra perquè la “confrontació real” és amb “els poders econòmics que estan destrossant la ciutat “.