El districte de Ciutat Vella ja havia inspeccionat el local incendiat aquest dimecres a la Barceloneta per la càrrega il·legal de bateries, però no s’hi va detectar cap activitat sospitosa. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, el regidor del districte, Jordi Rabassa, afirma que, de fet, “s’han pentinat” tots els locals del barri i que, de 300, se n’han precintat dos.

Admet, però, que és una activitat “difícil de detectar”, perquè per carregar bateries, “no cal una gran infraestructura”. Pot passar que en el moment en què arriben els inspectors o la Guàrdia Urbana no hi hagi ningú al local o no s’estigui fent cap activitat il·legal.

Àrea prioritària d’inspecció

Rabassa afirma que la Barceloneta és un àrea prioritària per detectar aquesta activitat il·legal, que ha causat diversos incendis en pocs mesos a la ciutat i que el 2020 va provocar la mort de tres persones.

El regidor assegura que cada vegada que es dona l’alerta, la Guàrdia Urbana i els inspectors actuen. Per això demana als veïns que avisin sempre que sospitin que s’estiguin carregant bateries de forma il·legal en alguns baixos. El regidor de Ciutat Vella explica que un cop que es precinta un local, es contacta amb el propietari i se li requereix que arregli la instal·lació.