Fins a les 11 de la nit de dilluns, el PP no havia confirmat al govern que no hi posés obstacles per convalidar el seu decret-llei. Diuen que no hi estan plenament d’acord, però hi faran modificacions durant el tràmit de la reforma com a llei, que comença ara per la via d’urgència.

Només els vuits diputats que sumen el BNG, Na-Bai i el grup d’ERC-IU-ICV han votat en contra de la reforma laboral del govern. El diputat del PSOE Antonio Gutiérrez, exsecretari general de CCOO i president de la Comissió d’Economia del Congrés, ha trencat la disciplina de vot del grup socialista i s’ha abstingut.

Abaratir l’acomiadament

La reforma laboral decretada pel Govern el dia 16 de juny generalitza el contracte de foment de l’ocupació estable (amb una indemnització per acomiadament improcedent de 33 dies per any treballat, davant dels 45 d’un contracte fix). També es facilita l’acomiadament per causes objectives (indemnització de 20 dies) a totes les empreses amb problemes econòmics i es financen des de l’Estat vuit dies del cost d’extinció del lloc de treball.

En l’altre costat de la balança, aquesta reforma laboral incrementa la indemnització del contracte temporal (dels actuals vuit dies a 12 l’any 2015) i potencia la reducció de jornada com a alternativa a l’acomiadament.