Garzón va dictar presó provisional per a Bartomeu Muñoz per evitar que l’exalcalde pogués destruir documents que poguessin servir com a proves. Ara, el jutge considera que tots els documents ja han estat sotmesos a estudi per part de la policia judicial, de manera que el risc és menor. Tanmateix, Muñoz haurà de presentar-se cada 15 dies al jutjat d’instrucció i no podrà sortir del país sense prèvia autorització judicial.

Només “Luggi” a presó
Del total de 20 imputats en el cas Pretòria, només roman a presó l’exdiputat del PSC Luis García. L’Audiència Nacional va rebutjar el 14 de desembre passat el seu recurs en entendre que existia un risc elevat que el presumpte cervell de la trama destruís proves.

Garzón va decretar llibertat sota fiança d’un milió d’euros per als exalts càrrecs de CiU a la Generalitat, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, el 7 de desembre passat. Prèviament, el dia 2, el magistrat ja havia acordat la posada en llibertat, sota fiança de 200.000 euros, de l’exregidor d’Urbanisme de Santa Coloma, Manuel Dobarco. Les altres quatre persones més imputades en un principi van quedar en llibertat sota fiança tan bon punt van comparèixer davant Garzón.

En la segona fase de l’operació, iniciada el 3 dedesembre, Garzón va imputar 11 persones més, entre elles la mare de Muñoz i les dones d’Alavedra i Prenafeta. Cap d’aquestes persones no ha entrat a la presó.