Els presidents dels grups municipals representats a l’Ajuntament de Barcelona han exercit el dret a vot a les eleccions del 14-F. El més matiner ha estat el líder d’ERC, Ernest Maragall, que ha votat a les 11 h a l’Escola Pia Balmes. Hi ha anat acompanyat de la família tot i que, com marquen els protocols sanitaris, ha entrat sol a votar. Un cop dipositada la butlleta, el republicà ha celebrat que malgrat la situació “és molt rara”, la ciutadania està demostrant “estar guanyant contra els que ens voldrien quiets, callats, amb por i abstencionistes”.

ernest maragall vota 14-f

La resta de líders municipals han votat més tard, a partir de les 12 h. L’alcaldessa, Ada Colau, ho ha fet al Centre Cívic la Sedeta, acompanyada del seu marit i amb una mascareta de color morat —molt similar al que utilitza En Comú Podem—. A les portes del col·legi electoral, l’alcaldessa ha assegurat que no hi ha hagut incidències destacades en la constitució de les meses barcelonines, i ha animat a anar a votar perquè “ara és especialment important” perquè “cal un canvi, un govern fort i d’esquerres” per sortir de la crisi actual.

ada colau vota 14-f

Colau també ha remarcat la feina dels equips municipals pel bon funcionament de la jornada, tal com ha fet el president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni: “Hem fet un esforç molt important per garantir el dret a vot, el dret a decidir amb seguretat sanitària”. Collboni ha votat a l’Escola Grèvol.

jaume collboni vota 14-f

Per la seva banda, la líder de Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi, ha demanat “anar a votar massivament i defensar els nostres drets” davant de la “feinada” que ha suposat organitzar la jornada electoral.

elsa artadi vota 14-f

Valls vota sense càmeres i Guilarte per correu

La presidenta del Grup Municipal de Cs, Luz Guilarte, ha estat l’única líder municipal que no ha trepitjat un col·legi electoral. Guilarte va optar per demanar el vot per correu i aquest dijous el va lliurar a la seu de Correus de la via Laietana. De fet, tots els càrrecs de la formació taronja (a excepció del candidat, Carlos Carrizosa) han optat per la mateixa solució. Luz Guilarte ha demanat que d’aquest 14-F suposi “una oportunitat de canviar les coses, que finalment s’acabi aquest període de decadència”.

luz guilarte vota 14-f

El popular Josep Bou sí que ha votat presencialment, a la Biblioteca Joan Maragall. Ell també ha demanat que el nou govern de la Generalitat trenqui amb la tònica dels darrers anys: “Preferim sempre un govern que no estigui amb la idea del procés”, ha dit. Per la seva banda, Manuel Valls (líder de BCN Canvi) ha triat votar de forma privada, després no haver intervingut en cap acte de la campanya electoral ni d’haver donat suport a cap partit. Això sí, la seva número dos (Eva Parera) forma part de la llista del PP a les eleccions catalanes.

josep bou vota 14-f