A la llista del PSC, només l’alcalde es manté al mateix lloc que el 2007. S’hi incorporen independents com com l’escriptora Rosa Regàs o l’exsecretari d’Estat d’Indústria, Joan Trullén, mentre que es queden pel camí noms com Francesc Narváez, Carles Martí, Ramon Garcia Bragado, Gemma Mumbrú o Montserrat Ballarin. Tot plegat fa que els regidors que repeteixen pugin o baixin dins la llista.

Els 11 primers llocs de la candidatura de CiU els ocupen exactament els mateixos regidors que fa quatre anys. A partir del 12, alguns membres de l’equip de Xavier Trias baixen posicions per donar pas a incorporacions com la del president de CDC de Barcelona, Jordi Martí, o l’advocada Irma Rognoni per UDC. Tanca la llista l’excandidat a l’alcaldia Josep Maria Cullell.

El PP també presenta una candidatura continuista, amb els actuals regidors ocupant els primers llocs de la llista. També el que deixa vacant Jordi Cornet, que ara és diputat i secretari general del PP de Catalunya. La presidenta, Alícia Sánchez-Camacho, tanca la llista per mostrar el seu suport al projecte d’Alberto Fernández Díaz a Barcelona.

Ricard Gomà encapçala per primer cop la llista d’ICV-EUiA. La marxa d’Imma Mayol fa que pugin un lloc els següents candidats. Els ecosocialistes, que actualment tenen quatre regidors, aprofiten per situar al número 4 de la seva llista la candidata dels Joves d’Esquerra Verda, Janet Sanz. La d’EUiA, Isabel Ribas, es manté al número 5.

Jordi Portabella encapçala aquest cop una llista que, a més d’ERC, incorpora Democràcia Catalana i Reagrupament. Els actuals regidors republicans Ester Capella, Xavier Florensa i Ricard Martínez cedeixen posicions als d’aquestes altres formacions coaligades, Joan Laporta i Ignasi Planas. Tanquen la llista d’Unitat per Barcelona l’actriu Montserrat Carulla i el metge centenari Moisès Broggi.

Aspirants al Ple

Ciutadans intenta per segona vegada obtenir representació al consistori barceloní. Ho fa amb un nou candidat, Jordi Cañas, guanyador de les primàries celebrades el mes passat.

També és el segon cop que Plataforma per Catalunya es presenta a les eleccions municipals a Barcelona. El partit de Josep Anglada presenta en aquesta ocasió una llista totalment diferent de la del 2007, encapçalada per l’exjugador de bàsquet Miguel Tarín.

La CUP ha aconseguit aquesta vegada presentar-se a Barcelona. Ho fa amb una llista, Alternativa per Barcelona, que encapçala Xavier Monge i a la qual s’ha sumat la coal·lició de l’esquerra anticapitalista Des de Baix, formada per les organitzacions Revolta Global i Lluita Internacionalista.

Solidaritat Catalana per la Independència, la coalició que ha abandonat Joan Laporta, també presenta candidatura a l’Ajuntament de Barcelona. El candidat que va guanyar les primàries és Santiago Espot.