XAVIER TRIAS, candidat de CiU a l'Ajuntament de Barcelona "La Generalitat ens obliga a fer un pla d'ajustament pressupostari que, si jo soc alcalde i espero ser-ho, a partir de 2011, 2012, 2013, m'obliga a ajustar-me i a reduir les inversions d'una manera importantíssima. Per tant, no estem tan bé." JORDI HEREU, candidat del PSC a l'Ajuntament de Barcelona "Qui vol esborronar la confiança de les institucions, vol esborronar la confiança de la seva ciutat. Jo això com alcalde li he de dir que en un debat electoral no li puc permetre perquè vostè sap perfectament que no és cert perquè si no, no em demanaria que hagués invertit més. Miri, el deute, si li hagués fet cas a vostè seria de 1600 milions." JORDI HEREU, candidat del PSC a l'Ajuntament de Barcelona "Veig que no s'ha queixat mai quan una de les primeres decisions del nou govern és rebaixar la promoció el nombre dels Mossos d'Esquadra. Perquè en aquesta ciutat falten, si atenem a resolucions del Parlament de Catalunya, 1.000 mossos. XAVIER TRIAS, candidat de CiU a l'Ajuntament de Barcelona "Vostè ha sigut el cap de seguretat d'aquest Ajuntament durant bastant temps i ha sigut l'alcalde d'aquesta ciutat. Jo no l'he sentit protestar quan disminuïen els Mossos d'Esquadra en aquesta ciutat, disminuien! I vostè calllava perquè governaven els seus." JORDI HEREU, candidat del PSC a l'Ajuntament de Barcelona "No dissimuli senyor Trias. Aleshores perquè vostè no diu res quan la primera mesura d'una conselleria és rebaixar el nombre de Mossos". XAVIER TRIAS, candidat de CiU a l'Ajuntament de Barcelona "Si com jo espero sóc l'alcalde no me'ls reduiran. Em barallaré amb qui sigui perquè no me'ls redueixin".

Hereu ha defensat la solvència dels comptes de l’Ajuntament, mentre que Trias li ha retret que el govern municipal hagi portat el consistori a l’endeutament. Segons el convergent, un endeutament que l’obligarà a retallar. Hereu ha acusat a Trias de posar en dubte la bona salut financera amb objectius electoralistes i ha advertit que amb CiU al govern la situació empitjoraria.

L’altra qüestió que ha enfrontat els alcaldables del PSC i CiU ha estat el model de seguretat, amb retrets creuats sobre la reivindicació de més efectius de Mossos i Guàrdia Urbana per la ciutat.

Al Twitter s’ha pogut seguir mitjançant la paraula clau o el hashtag #hereutrias.