Junts per Catalunya (JxC) s’ha desplaçat fins a Manresa per continuar la campanya d’aquestes eleccions al Parlament de Catalunya. Com dissabte al matí, la candidata Laura Borràs ha estat acompanyada a la tarda pels quatre presos independentistes de la formació: el secretari general del partit, Jordi Sànchez i els exconsellers Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull.

Al seu discurs, Borràs s’ha referit a la gestió de la pandèmia per part del Govern espanyol: “Amb la covid, hem vist les mancances de no ser independents”, ha criticat, en referència a la limitació de l’executiu català a l’hora de decidir mesures, com, per exemple, el confinament domiciliari, el qual no està previst en el marc legal de l’estat d’alarma actual. La candidata ha posat d’exemple quan el president de la Generalitat, Quim Torra, va demanar tancar fronteres a Catalunya, però l’Estat espanyol va trigar uns dies a aplicar-ho.

Per això, ha defensat que, des de la seva formació, tenen com a prioritat la gestió de la covid-19, però que també mantenen l’ambició d’assolir la independència per acabar amb les “mancances” que s’han evidenciat.

Obrir camí per un món paritari

Borràs també ha parlat sobre la possibilitat de convertir-se en la primera dona al capdavant de la Generalitat: “Això és el que farem nosaltres. Obrir el camí perquè les nenes sàpiguen que hi haurà presidentes que treballaran per un món paritari i d’equitat”, ha reivindicat. La candidata també ha insistit a fer una crida a votar el 14-F perquè “les urnes no són problema, són sempre la solució”.