colau laporta espai barça

El president del Barça, Joan Laporta, ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, celeritat i canvis en el projecte de l’Espai Barça, que ha de remodelar el Camp Nou i tot l’entorn. Segons ha fet públic el FC Barcelona en un comunicat, Laporta ha proposat impulsar “petits canvis arquitectònics en el projecte de l’Espai Barça per fer-lo més sostenible i tecnològic”. De fet, el president de l’entitat (que ha avisat que els canvis poden encarir el projecte) ja va avançar algunes propostes durant la campanya electoral, com incorporar plaques solars o instal·lar un sistema d’aprofitament de l’aigua.

Les obres del Camp Nou havien de començar abans de l’estiu del 2020, però la pandèmia va deixar el projecte en punt mort. Per això, Laporta també ha demanat a Colau i a la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, “accelerar els permisos que es requeriran per a un projecte que fa anys que hauria d’estar en marxa”. Abans de la pandèmia, ja es va enderrocar el Miniestadi, així com la passarel·la que el connectava amb el Camp Nou, i també es van començar a fer canvis a l’avinguda de Joan XXIII.

laporta colau sanz espai barça

Segons el comunicat del Barça, tant l’entitat com l’Ajuntament “han mostrat una entesa absoluta” en la proposta feta per Laporta. Fonts municipals han explicat a betevé que la d’aquest dijous ha estat la primera reunió de Colau i Sanz amb la nova directiva del Barça per tenir “una primera presa de contacte”.

El Barça, a l’Estadi Olímpic Lluís Companys?

Més enllà dels canvis proposats per Laporta, el president del Barça també ha plantejat a l’alcaldessa que l’equip pugui jugar temporalment a l’Estadi Olímpic Lluís Companys (a Montjuïc). El club ha explicat que “durant un curt període de temps” el Camp Nou no podrà acollir partits ni espectadors arran de les obres que s’hi faran. Per això, el FC Barcelona “buscarà provisionalment una nova casa”.