CARME FORCADELL, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana "I això ja és actuar com un cap d'estat, i això a l'assemblea ens ha agradat molt i avui hem vingut aquí precisament a recordar-li al president que si tenia cap dubte o el poble de Catalunya tenia cap dubte respecte al pacte fiscal avui ja no en queda cap, i per tant hem de caminar tots junts cap a la independència."

A l’acte, organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana, hi han acudit personalitats com Xavier Rubert de Ventós, Isona Passola i Salvador Giné, amb els quals Mas ha intercanviat unes paraules. L’ANC ha justificat la seva convocatòria per la necessitat de “reafirmar el clam inequívoc” de la marxa per la independència del passat 11 de setembre. Segons el comunicat amb què es convocava aquesta tarda la ciutadania, Catalunya ha d’iniciar un camí que “ha de ser irreversible” cap a la consecució d’un estat independent.

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, que també era a la Plaça de Sant Jaume ha dit que ‘Mas ha actuat avui com un cap d’estat’ i que ‘hem de caminar tots junts cap a la independència’.