El passeig dels Til•lers, al Parc de a Ciutadella, s'ha omplert d'estelades i pancartes reclamant unitat per tirar endavant el procés de desconnexió amb Espanya, en resposta a la crida de l'Assemblea Nacional Catalana. L'Associació de Municipis per la Indepedència i Òmnium Cultural també han donat suport a la convocatòria. El missatge cap als 72 diputats que sumen Junts pel Sí i la CUP ha estat clar: l'ANC els demana que arribin a un acord per formar govern. Un acord que demanen que es tanqui abans de divendres vinent. JORDI SÀNCHEZ, president de l'ANC El president de L'ANC també ha criticat les noves condicions del Govern espanyol per cobrar el fons de liquiditat. La concentració ha finalitzat amb el cant d''Els segadors' i crits d'independència.

Després de grans mobilitzacions com la Via Catalana, l’acte vol ser una nova demostració de força del moviment independentista en plena negociació per la configuració d’un nou govern català. Sota el lema “Unitat, govern i independència”, la convocatòria pretén pressionar els 72 diputats de Junts pel Sí i la CUP per arribar a un acord que permeti engegar el procés de desconnexió amb Espanya.

A la declaració de Vilanova, aprovada el 14 de novembre, l’ANC reclama a les dues formacions “la responsabilitat, el coratge, la fermesa i la capacitat d’entesa i diàleg” perquè consideren “imprescindible un acord abans del 27 de novembre que faciliti la investidura i la legislatura”.

L’acte també vol ser una resposta, asseguren, als “atacs per part dels organismes de l’Estat espanyol” i arriba després de l’anunci del govern central d’imposar controls addicionals en el pagament del Fons de Liquiditat Autonòmic a Catalunya. En principi, aquesta convocatòria estava prevista per diumenge passat, però l’Assemblea Nacional Catalana va decidir ajornar-la després dels atemptats terroristes de París.

Avui l’ANC ha cridat les seves assemblees territorials a sumar-se a l’acte al passeig dels Til·lers i des de primera hora del matí el seguiment de la convocatòria està present a Twitter sota l’etiqueta #somsobirans.