L’ANC ha volgut commemorar l’últim mes per a la celebració de la Diada amb la presentació dels cartells per a la Via Lliure a la República Catalana. L’objectiu que persegueix l’ANC és agrupar a la Meridiana diversos eixos temàtics, representats per diferents colors, que han de guiar el debat sobre la construcció del nou país català.

D’aquesta manera, asseguren que estan treballant per concretar la participació de diverses entitats i col·lectius que hi haurà als trams específics. Alguns d’aquests trams ja es coneixen: Joves, Pagesos, Bombers, Catalans al Món, Immigrants, LGBTI, Feministes, Sindicalistes, Persones Sordes, Ensenyament, etc.

Representants de l’Assemblea fan una crida a tothom qui encara no s’hi hagi inscrit perquè ho faci i aprofiti per unir-se al tram que consideri més adient. De moment, s’hi han inscrit 130.000 persones i fa una setmana es van superar el miler d’autocars llogats a tot Catalunya.

En àmbit internacional, les diverses assemblees estan organitzant les seves repliques en forma de punters humans. A Polònia ja se n’han representat a diverses poblacions, i ja n’hi ha confirmades de moment a una trentena de ciutats de tot el món, entre les quals hi ha Berlín, Amsterdam, Nova York o Mitad del Mundo (Quito), entre d’altres.