En declaracions al programa ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha demanat a la Generalitat que constitueixi una taula per liderar una nova candidatura per als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030, en què hi hagi “tots els actors i evidentment també l’Ajuntament de Barcelona”. Batalla assegura que la comissió d’estudi de la candidatura, que avui ha descartat optar a acollir els jocs l’any 2026,  ha servit per convèncer alguns grups municipals que hi eren reticents. També ha explicat que l’Ajuntament el que diu és que “no ho poden liderar o no ho volen liderar, però ser-hi, hi seran”. Escolteu-ho aquí:

La  comissió no permanent d’estudi de la candidatura olímpica i paralímpica dels jocs d’hivern de Barcelona-Pirineus -formada per BComú, PSC, el grup Demòcrata, ERC i Cs- ha acordat avui que la capital catalana no presenti candidatura per acollir aquest esdeveniment el 2026. Ho ha dit en una roda de premsa aquest dimecres junt amb el tercer tinent d’alcalde, Jaume Asens; la regidora del Grup Municipal Demòcrata Maite Fandos; el d’ERC Juanjo Puigcorbé; el de Cs Santiago Alonso, i el comissionat d’Esports del govern municipal, David Escudé.

És el segon cop que la ciutat posposa optar a organitzar la cita esportiva, després que l’exalcalde de CiU Xavier Trias ho fes amb el 2022. El projecte de celebrar uns Jocs Olímpics d’Hivern a Barcelona el va llançar l’exalcalde socialista Jordi Hereu, però es va continuar impulsant durant el mandat de Convergència. Només quatre dies després d’arribar a l’alcaldia, Ada Colau ja va anunciar la retirada de la candidatura, però l’oposició la va forçar a estudiar-ho bé a través de la comissió. El projecte olímpic ha estat molt defensat pels alcaldes del Pirineu, que consideraven que era una bona oportunitat per al territori.