Amb l’acabat d’inaugurar a Sant Martí, la ciutat disposa de sis punts Aquí t’Escoltem (ATE) a Nou Barris, Gràcia, les Corts, Sarrià – Sant Gervasi i Sant Andreu. Aquí, els adolescents d’entre 12 i 20 anys tenen un espai d’assessorament i escolta confidencial en què educadors socials i psicòlegs els acompanyen en el procés de creixement o els donen ajuda respecte a problemes que els puguin afectar.

Fins a 207 adolescents han demanat assessorament individualitzat als punts ATE. La majoria, un 67 %, han estat noies i l’edat mitjana ha estat de 16 anys. La causa més habitual ha estat el malestar amb l’entorn familiar, amb un 38 % de consultes, seguit de les dificultats per relacionar-se (15 %) i la desorientació vital (14 %). Altres temàtiques comunes són dificultats en relacions de parella, malestar emocional, processos de dol i, en menor mesura, assetjament escolar, consum de drogues, agressivitat i angoixa.

El 24 % han arribat derivats des de Serveis Socials i el 20 %, pel seu centre educatiu. Altres vies d’arribada són a través del consell de familiars o professionals d’entitats, dels mateixos punts d’atenció o professionals de la salut.

A més dels punts ATE, el Servei per a Adolescents i Famílies també inclou el Centre per a Famílies amb Adolescents, que organitza activitats de formació en què han participat prop de 900 mares, pares i tutors.