ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "Vostè parla d'eficàcia, no sé si realment podem arribar a utilitzar aquest terme tan contundent." SÒNIA RECASENS, regidora de CiU "És un absolut fracàs el suposat pla de xoc que vostès ens pretenien dur a terme." CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de C's "El que constatem és una falta de regulació que ordeni aquests allotjaments des del punt de vista de l'oferta." XAVIER MULLERAS, regidor del PP "No ha habido una política efectiva de control, de sanción, de inspección del ayuntamiento en esos pisos." JOSEP GARGANTÉ, regidor de la CUP Capgirem Barcelona "Veient una mica les dades ens sembla bastant evident que el pla de xoc no ha estat suficientment eficaç." AGUSTÍ COLOM, regidor d'Empresa i Turisme "És un ple èxit, és un ple èxit. El que succeeix és que som davant d'una magnitud i s'ha de caminar, i ja estem caminant. I estem caminant amb una efectivitat important."

Agustí Colom ha presentat les dades a la Comissió d’Economia d’aquest dimecres i ha explicat que, entre el juliol i el desembre de l’any passat, l’Ajuntament va obrir 1.715 expedients sancionadors i 1.049 ordres de cessament. Aquestes últimes van derivar en 247 pisos turístics tancats, dels quals 140 van fer-ho en rebre l’ordre i els 107 restants no van tancar fins que se’ls va precintar el pis. “És un ple èxit”, ha dit Colom, que ha assegurat que en sis mesos s’han fet més expedients sancionadors que l’any 2015.

“Vostè parla d’eficàcia? No sé si aquest és realment el terme”, ha afirmat Alfred Bosch (ERC), que ha demanat al govern treballar amb “més eficiència”. Des de CiU, Sònia Recasens ha dit que el pla de xoc del govern “és un fracàs” pel volum de pisos inspeccionats, i Carina Mejías (C’s) ha demanat una regulació d’aquesta activitat per “ordenar el sector”. Xavier Mulleras (PP) ha reclamat una política d’inspecció i sanció per detectar les pràctiques il·legals, i Josep Garganté (CUP), que també ha demanat més inspectors, ha posat en dubte l’eficàcia del pla de xoc.