L’alcaldessa ha dit que “si hi ha indicis que poden ser contraris a l’interès de l’Ajuntament” no descarta fer una comissió d’investigació —com demana C’s— o personar-se com a acusació —tal com vol la CUP—. Tot i així, ha assegurat que la informació de la qual es disposa encara és escassa: “És massa d’hora per parlar d’altres coses”, ha sentenciat.

Paral·lelament, l’Ajuntament ha demanat al Port de Barcelona que convoqui “un consell d’administració extraordinari per saber què s’ha requerit” al president del Port, Sixte Cambra. De la mateixa manera, Colau vol que “quan se sàpiga informació” del requeriment que s’ha fet al director general de Fira de Barcelona (i antic gerent municipal), Constantí Serrallonga, es convoqui un consell d’administració. El consistori té representació en tots dos òrgans.

Colau no veu vinculació amb el procés sobiranista

Ada Colau també ha desvinculat l’operació de la Guàrdia Civil del procés sobiranista, com ha fet aquest migdia el president del Grup Municipal de CiU, Xavier Trias, qui ha assegurat que la investigació “no és casual” i que té “una gran intencionalitat política”.  En aquest sentit, l’alcaldessa ha “lamentat l’experiència per la qual va passar Trias”, però ha afirmat que en aquest cas “estem parlant d’una investigació judicial, no del ministeri”. Per això ha demanat “respectar la independència judicial” i ha ofert “màxima col·laboració”.