Les entitats poden presentar-se en tres programes: cooperació per a la justícia global, cooperació per a la justícia global a ciutats específiques, i educació per a la justícia global. En aquest últim àmbit, s’han obert dues noves línies d’actuació. La primera està dedicada a la coherència de polítiques per al desenvolupament i està dotada amb 150.000 €. La segona es fixa en l’educació i incidència sobre la crisi de refugiats, amb 100.000 €.

També hi ha novetats pel que fa a les intervencions en contextos d’emergència. S’han triplicat els ajuts per reforçar el suport a les ONG d’acció humanitària centrades en la crisi humanitària de la Mediterrània. A més, enguany es permetrà la presentació de projectes amb intervenció en països de la Unió Europea per cobrir les necessitats de les persones refugiades.

En total es destinaran 4.670.000 € a finançar els projectes, més d’un 15 % més respecte de l’any passat. La intenció del govern és destinar un 0,7 % del total del pressupost municipal a cooperació.

Sol·licituds telemàtiques

Enguany per primera vegada s’instaura la via telemàtica com a única via de presentació de sol·licituds i documentació complementària. La presentació de sol·licituds es pot fer a través del portal tràmits de l’Ajuntament fins al 18 de maig.