D'ençà que es van enllestir els treballs de cobertura de les vies, els veïns han conviscut amb aquest paisatge provisional. Ara el projecte s'ha desencallat definitivament. El govern municipal de CiU ha anunciat que retira la seva proposta per al calaix i torna a treballar sobre la base de l'anterior pla de 2006 ja consensuat. Això suposa recuperar el talús d'accés a la coberta, un dels principals motius de discòrdia, i no fer el vial de servei al carrer d'Antoni de Capmany. Els veïns han rebut la notícia amb satisfacció. PEPO MEDIAVILA, secretari de l'AV Badal, Brasil i La Bordeta "Han arribat a reconèixer que s'havien equivocat i que realment hi havia al barri un rebuig total del nou projecte que presentava el nou consistori, i tornar al pla de 2006 és el que nosaltres volíem i ja estava consensuat, i per tant la gent està contenta." El projecte tirarà endavant gràcies a l'acord a què ha arribat el govern amb el PP i que permet desbloquejar 3,75 milions d'inversions per aquest 2013. Però veïns i sobretot els botiguers es queixen que l'enderreriment ha tingut conseqüències nefastes en la vida comercial del barri. JUAN ANTONIO GONZÁLEZ, propietari del bar granja ROCXI "Només us heu de donar un volt pel barri per veure les botigues tancades, l'ambient que hi havia abans i ara no hi ha." L'Ajuntament s'ha compromès a iniciar les obres a l'octubre i també ha anunciat que començaran a treballar immediatament i de manera consensuada amb veïns i entitats en la definició dels usos de la coberta i la urbanització previstos per a una segona fase.

El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, va anunciar divendres als veïns i entitats de Sants, en una reunió al Districte, que l’Ajuntament retira el seu projecte i recupera l’inicial, ja consensuat amb l’anterior govern municipal. Una decisió que ha satisfet l’Associació de Veïns de Badal, Brasil i La Bordeta que havien presentat al·legacions oposant-se a la totalitat del nou projecte.

La decisió de tornar al pla original suposa recuperar el talús d’accés a la coberta i no fer el vial de servei al carrer d’Antoni de Capmany. L’Ajuntament s’ha compromès a iniciar aquest octubre les obres que, amb els canvis, acumulen un retard d’un any i mig.