És un projecte que està realitzant Oxfam Intermón a Nicaragua i és la primera vegada que iniciatives de l’àmbit de la defensa del col·lectiu LGTB s’incorporen en les prioritats de la cooperació internacional.

L’ampliació de la partida pressupostària també arribarà a un projecte a Palestina que porta a terme l’entitat CREART, organisme amb una llarga trajectòria en l’àmbit  de la defensa dels drets humans i l’atenció a la infància.

Altres entitats beneficiades són el Moviment per la Pau i la Fundació Adsis, que rebran subvenció extra per finançar els projectes que fan a Barcelona.

El Pla director de cooperació al desenvolupament, solidaritat i pau 2013-2016, acordat amb les entitats, preveu incrementar els recursos de cooperació fins al 0,7% dels ingressos propis el 2015 i fixa l’Àfrica Subsahariana, la regió Mediterrània i el subcontinent Llatinoamericà com a àrees geogràfiques prioritàries. També preveu com a ciutats prioritàries Medellín, Maputo, l’Havana i l’eix Tànger-Tetuan, a més de prestar una atenció especial a les poblacions palestines de Cisjordània i la Franja de Gaza.