El d’aquest dimarts serà un ple força diferent a la resta. No hi haurà sessió de control al govern, per tant, ni precs ni preguntes ni propostes d’acord dels grups. Un dels al·licients polítics d’aquest ple, en la recta final del mandat i abans de la campanya, és el lloc que ocuparà el fins ara regidor d’Iniciativa Joaquim Mestre. Mestre va deixar la militància del partit a principis d’abril per incorporar-se a la llista del PSC. El regidor va negar-se a deixar l’acta i avui actuarà com a regidor no adscrit. En clau electoral aquest és un dels punts que més atenció mediàtica pot generar al ple.

Precisament relacionat amb aquest fet, el ple inclou diversos punts administratius en l’ordre del dia en què Iniciativa canvia la presència de Joaquim Mestre per altres regidors del grup en els consells d’administració de les empreses municipals o el consell de l’Àrea Metropolitana. El ple donarà llum verda a les medalles d’honor de Barcelona 2015 a ciutadans i entitats. Distincions que atorga aquest Consell Plenari però també els diferents consells de districte. També es donarà la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a l’Escola Pia de Catalunya.

En l’àmbit urbanístic, el plenari ha d’aprovar definitivament el Pla d’usos del nucli antic d’Horta. El document s’adapta a normatives recents, com l’ordenança de terrasses, i busca limitar l’impacte de les activitats de concurrència pública al carrer, així com evitar molèsties acústiques als veïns. El nou pla preveu la protecció d’activitats d’entitats com l’Ateneu Hortenc, el Foment Hortenc i els Lluïsos d’Horta, a les quals es permetrà fer reformes per millorar-les. Aquesta última sessió del mandat preveu ratificar el protocol signat entre el govern de l’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament que recull l’oferta feta a la GSMA per renovar la designació de Barcelona com a capital mundial del mòbil.

El d’avui no serà, però, l’últim ple amb aquesta composició. Pocs dies després de les eleccions del 24 de maig, a principis de juny, està previst un plenari de comiat als regidors que ja no continuïn en el proper mandat.