Sempre estan pendents de l'arribada de la policia, però aquesta tarda més que mai després de la pressió que estan rebent les últimes hores. Això, però, no ha estat impediment per fer negoci amb els turistes que passejaven prop del monument a Colom. Sobre els incidents d'ahir, diuen, fora de càmera, que la policia va ser més contundent de l'habitual a l'hora de dispersar-los i per això els venedors que eren al passeig de Gràcia s'hi van enfrontar a pedrades. Avui, no hi ha hagut cap incident quan ha arribat el cotxe de la Guàrdia Urbana... i l'escena ha acabat amb les corredisses habituals. Una actuació policial com aquesta ha estat de fet aquesta tarda una excepció. En punts estratègics de tot el centre de la ciutat, com a les entrades del metro, es podia veure avui molta presència de la policia que dissuadia els venedors. Justament aquesta pressió policial contra els "top manta" és la causa, segons el govern municipal, de l'actitud dels venedors ahir. Els enfrontaments amb la Guàrdia Urbana van acabar amb quatre agents ferits lleus i un venedor detingut. JOAQUIM FORN, tinent d'alcalde de Seguretat i Mobilitat "És evident que hi ha hagut una pressió des de fa un cert temps contra la venda ambulant, i això pot ocasionar que algunes persones es dediquin a tenir unes actitus més agressives de les que serien normals." També el grup municipal popular ha reclamat més contundència contra les actituts violentes dels "top manta". ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Reclamo a l'alcalde que no tan sols posi fi i fre a l'incivisme amb severitat sinó que actuï davant aquelles activitats irregulars a la via pública, algunes de les quals exercides amb violència, com és el cas del "top manta"." Fernández Díaz ha explicat que un segon incident similar al del passeig de Gràcia es va produir també ahir a la nit, entre la Rambla i el carrer de Pelai. L'Ajuntament ha confirmat els fets.

Aquest divendres s’ha pogut veure molta presència policial en els punts estratègics de la venda ambulant del centre de la ciutat, com a les entrades del metro, la qual cosa ha dissuadit els manters.

Joaquim Forn ha defensat que la pressió policial contra la venda ambulant ha despertat “actituds més agressives” en els “top manta”. Els venedors ambulants, però, ho atribueixen a la contundència policial.

En declaracions a la premsa durant la seva visita a la Festa Major de Sants, l’alcalde Xavier Trias ha titllat d'”inadmissible” les agressions a la Guàrdia Urbana per part dels venedors ambulants. Trias ha advertit que aquests incidents tindran conseqüències legals.

Aquest dijous es van produir dues situacions de tensió entre grups de venedors ambulants i la Guàrdia Urbana. Al migdia, una cinquantena de venedors van oposar resistència a la policia al passeig de Gràcia i, fins i tot, els van llançar pedres. Quatre agents en van resultar ferits greus i un venedor va acabar detingut.

Prop de les 23 h, la Guàrdia Urbana va perseguir una quarantena de venedors a la confluència del carrer de Pelai amb la Rambla. D’aquests, 15 es van encarar amb els agents i també els van llançar pedres. Com a conseqüència, dos policies van patir ferides lleus i es va trencar el vidre d’un cotxe del cos policial.