LAIA BONET, precandidata a les primàries del PSC "Vull un PSC amb les portes ben obertes. El partit ha de ser una plaça pública, no un castell barrat amb un fossar de cocodrils i duaners que controlen els que entren i els que surten, els que parlen, els que callen, els que proposen, els que obeeixen. Vull treballar perquè els que han marxat puguin tornar."

Laia Bonet ha explicat que s’ha presentat a les primàries amb un triple repte: “canviar el PSC, generar una nova cultura política i construir l’alternativa a l’actual govern conservador”. L’exdiputada socialista ha dedicat la primera part de la conferència a la situació actual del partit i s’ha mostrat disposada a renovar-lo perquè no derivi en “un partit estèril i buit”. “Vull treballar perquè els que han marxat puguin tornar”, ha sentenciat. En la relació Catalunya-Espanya, Bonet ha  criticat que el PSC accepti una proposta federal “genèrica, sense garanties al reconeixement nacional de Catalunya”. Per això, ha advocat per una revisió del pacte amb el PSOE per a una “cooperació lleial sense subordinació”.

La precandidata a les primàries ha fet balanç també del govern de Xavier Trias. Bonet ha acusat l’alcalde de “conservador, acomodat, subordinat a la Generalitat, equivocat i insensible a les necessitats socials”. L’exdiputada ha criticat la gestió “privatitzadora” de Trias i ha afirmat que la marca Barcelona que proclama el govern municipal es fa “en benefici d’uns pocs i en detriment de la majoria”. Vist això, Bonet ha fet una crida a construir una nova majoria social i política per deixar de concebre Barcelona com una marca sinó com una ciutat amb voluntat social. En la conferència, Bonet, que ha fet gala de tenir “més experiència de govern”, ha rebut el suport del periodista Sergi Mas, l’humorista Carles Flavià, l’exalcalde de Sant Sebastià Odón Elorza i de la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, entre d’altres.