Els consells d’administració de les dues principals societats del Grup TMB, Ferrocarril Metropolità de Barcelona, SA (Metro), i Transports de Barcelona, SA (Autobusos), han designat Laia Bonet com a nova presidenta de TMB, que pren així el relleu de Rosa Alarcón. Bonet és la tercera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona amb competències en la gestió de l’Agenda 2030, transició digital, esports i coordinació territorial i metropolitana. Des de fa uns dies ha assumit també l’àmbit de Mobilitat a Barcelona i ara les presidències de TMB i de l’Institut del Taxi.

Jurista de formació, Bonet va ser secretària del govern de la Generalitat de Catalunya, en el període 2007-2010, i diputada al Parlament de Catalunya entre el 2010 i el 2012, període en què va ser portaveu adjunta del grup parlamentari socialista. També ha exercit com a docent de dret administratiu a la Universitat Pompeu Fabra i de dret de la comunicació a la Blanquerna – Universitat Ramon Llull.

Al consell d’administració en què ha estat nomenada presidenta de TMB, Laia Bonet ha agraït el treball desenvolupat per la seva antecessora, Rosa Alarcón, i ha destacat que “ha fet una feina excepcional en un moment extraordinari”. La nova presidenta de TMB també ha afegit que “ara Barcelona i el conjunt de l’àrea metropolitana entren en una nova etapa marcada per la recuperació” en la qual hauran de ser “més ambiciosos que mai”. Bonet ha conclòs dient que “TMB i el seus treballadors són el millor exemple del que volem per al futur: un transport públic sostenible, innovador i al servei de la ciutadania“.