La tercera tinenta d’alcaldia, la socialista Laia Bonet, ha respost al retret que ha fet l’alcaldessa, Ada Colau, al PSC pel “no” al Pla d’usos de l’Eixample. Un “no” —sumat al de la majoria de l’oposició— que ha empès els comuns a retirar el punt de l’ordre del dia, a l’últim minut, en el plenari municipal d’aquest mes de gener.

Traslladar a l’alcaldessa Colau que faci d’alcaldessa, que és el que toca. Que generi l’espai de consens que tots els grups li hem demanat”
Laia Bonet, tercera tinenta d’alcaldia (PSC)

Després de setmanes d’estira-i-arronsa entre els dos socis del govern municipal per la limitació a l’obertura de bars, súpers i discoteques a l’Eixample, Bonet ha justificat el “no” al Pla d’usos que ha arribat al plenari, sense acord, perquè “no hi havia el consens necessari”. Per això, Bonet ha instat l’alcaldessa a “generar el consens que és perfectament possible”.

“No ens aixequem de la taula”

També en resposta a Colau, la socialista ha advertit que “no és un bon precedent dur a votació en plenari un punt que saps que no s’aprovarà” perquè, en aquest cas, deixaria l’Eixample sense protecció contra l’obertura de comerços a partir de l’11 de març, quan acaba la suspensió de llicències actual. “Centrem-nos en el que ens hem de centrar”, ha dit Bonet, que ha insistit que “no ens aixequem de la taula” i que “no provoquem ara una paràlisi”.