laia bonet

La presidenta de TMB, Laia Bonet, s’ha disculpat amb el conductor de bus a qui van acusar de no obrir les portes del vehicle a dues noies de 18 i 12 anys el mes de desembre. En una entrevista al portal web de TMB, GenTMB, Bonet ha reconegut que va ser “injustament acusat”. Explica que ja ha parlat amb ell personalment per disculpar-se i per “animar-lo a seguir amb la bona feina que ha fet que tingui una trajectòria impecable de més de 20 anys a Bus”.

Bonet diu que el tuit que va publicar “no va ser encertat”. Aclareix, però, que la denúncia pública de la mare feia referència a una qüestió que per a ella és clau: “La necessitat de garantir que dones i nenes se senten segures i protegides al transport públic”.

Són declaracions que Laia Bonet ha fet en el marc de l’entrevista per fer un balanç dels 100 dies que porta al capdavant de TMB com a presidenta. En un tuit, Bonet, ha volgut reconèixer la “professionalitat de tota la plantilla”.

Recordem que la reacció de Bonet, que va voler mostrar el suport públic a la mare de les noies a les xarxes socials, va generar crítiques per part del Comitè d’Empresa de TMB, que en tot moment es va posar al costat del conductor acusat. De fet els treballadors de TMB han convocat vaga el 17 de febrer per demanar, entre altres coses, la dimissió de Laia Bonet.

La investigació interna va concloure que el treballador havia actuat correctament

Després d’investigar els fets, TMB va concloure que el conductor de l’H16 havia actuat correctament. Els paràmetres tècnics analitzats van avalar la versió del xofer, que assegurava que ell les va deixar sortir a la primera parada després que les passatgeres ho sol·licitessin. Tota aquesta informació concorda amb l’explicació donada pel conductor en les diverses entrevistes fetes amb els responsables de la línia.

El cas es va donar a conèixer el 27 de desembre, i va generar molta polèmica i rebombori a les xarxes socials. Des de diversos grups municipals van criticar la reacció inicial que havia tingut TMB i la resposta que es va donar a la mare de les noies. La portaveu de Junts, Elsa Artadi, va demanar expedientar el conductor i des d’ERC, Jordi Coronas va dir que calia sancionar-lo en cas necessari.