nens noies placa masadas sagrera

L’Ajuntament de Barcelona ha formalitzat l’adquisició de dos nous espais destinats a equipaments al barri de la Sagrera, al districte de Sant Andreu. D’una banda, ha comprat el local on se situa l’actual casal de gent gran La Palmera, que fins ara tenia en règim de lloguer, i, de l’altra, una finca situada al número 60 del carrer Berenguer de Palou, que correspondrà a la planta baixa d’un edifici privat d’habitatges.

Local d’ús municipal

El consistori ha adquirit el 14 % de la finca del carrer de Berenguer de Palou, número 60, que correspondrà a la planta baixa d’un edifici privat d’habitatges i que serà d’ús municipal quan s’acabi la construcció ara ja començada. Aquesta permuta s’ha fet per un valor de 668.740 euros.

Casal de gent gran La Palmera

Pel que fa al casal de gent gran La Palmera, s’ha adquirit el local on ara hi ha el casal de gent gran La Palmera, entre els carrers d’Olesa i Garcilaso. Aquesta compra s’ha formalitzat per un valor d’1.198.000 euros, i permetrà rebaixar la despesa mensual al local i alhora fer inversions de manera gradual en la millora de les seves instal·lacions, ara que ha passat a ser de propietat municipal, tot i que el gestionen els veïns des del 2021. El casal de gent gran La Palmera dona servei als barris de la Sagrera i Congrés-Indians amb gran èxit de participació veïnal en les seves activitats.

Properes millores al casal Bascònia

Al districte de Sant Andreu hi ha set casals de gent gran i l’aposta per millorar-los continuarà endavant amb millores d’accessibilitat previstes al casal de gent gran Bascònia a finals de 2023. El 2021 el districte va obrir el nou casal de gent gran de la Trinitat Vella, i el 2018 va fer el trasllat i ampliació del casal de Bon Pastor.