Un equip de BTV ha visitat el centre regional Hogar Extremeño, que es va fundar els anys 60 amb seu al Portal de l’Àngel fins que, fa dos anys, es van traslladar a l’Eixample, al carrer de la Diputació. A la casa d’Extremadura hi ha 230 persones associades, majoritàriament són d’origen extremeny i tenen de 50 anys endavant. Els hem preguntat per les paraules de Fernández Vara i també per la situació política que es viu a Catalunya. La majoria no estan d’acord amb les declaracions que ha fet l’expresident d’Extremadura, però tampoc no estan a favor d’un estat propi per a Catalunya.

Wenceslao Mohedas. Professor de llengües romàniques. Va arribar a Catalunya l’any 73 per amor. “No són paraules adients, les de Fernández Vara. Alguns hem vingut per voluntat pròpia. Estimo Extremadura i Catalunya, però no estimo la independència.”

 

Rosa Fuentes. Treballa a la Diputació de Barcelona. Va arrribar a Catalunya fa 41 anys. Va venir sola per treballar. “Em sembla bé la independència. És el que sento. Jo aquí estic bé. Vaig anar a la manifestació de l’11 de setembre”.

 

Manuel Ramos. Prejubilat. Va venir a Catalunya l’any 54 per treballar. “Aquí hi ha molta gent de fora i no té sentit parlar d’independència. Fernández Vara ha llençat una pedra sobre la seva pròpia teulada. Molts vam venir aquí forçats perquè no teníem feina.”

 

Julia Rovira. 68 anys i jubilada. Va arribar a Catalunya fa 50 anys per treballar a la casa d’un fill de Prat de la Riba. “No estic d’acord amb aquest senyor que diu que tornem a Extremadura. Jo no deixaria els meus fills ni els meus néts, perquè sé que els meus fills que són catalans no marxarien de Catalunya. No estic d’acord amb la indepèndencia. Som a Espanya.”

Fernández Vara ha puntualitzat després en el seu compte de Twitter que les seves paraules han estat en sentit figurat.

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/GFVara/status/250936948754116608″]

Les declaracions de l’expresident d’Extremadura han corregut com la pólvora a través de les xarxes socials.