Foment del Treball atribueix les retallades del govern a l’estancament econòmic, o a l’obligació de la Generalitat de rebaixar el dèficit al 2,6% aquest any i a l’1,3% el que ve. El director d’Estudis Econòmics i Fiscals de la patronal catalana, Salvador Guillermo, ha afirmat que aquest anunci no és estrany. Segons Guillermo, en ser el creixement econòmic menor del que s’esperava, s’ha de reduir la despesa i buscar noves fonts d’ingressos. Tot i això, Foment ha demanat que l’Administració acompanyi aquestes mesures d’una millora de la gestió pública.

El portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha assegurat aquest dimarts que el seu partit està satisfet amb el nou pla d’ajust anunciat per Artur Mas aquest dimarts (el quart en quatre anys), i ha ofert la seva col·laboració a Convergència i Unió per ajudar a reactivar les economies de Catalunya i Espanya.

Enric Millo, que ha donat una pista del que pot passar d’ara endavant, ha afirmat que hi ha bona sintonia entre els objectius de Convergència i els del PP. Millo ha recordat que els populars tenen el mateix objectiu que els convergents: reactivar l’economia i crear llocs de treball. Per fer-ho, però, els populars diuen que caldran més sacrificis. En qualsevol cas, el diputat del PP ha evitat valorar mesures concretes com el “tiquet moderador” de les receptes farmacèutiques. Ha dit que el PP s’identifica amb el discurs de Mas però que esperaran a tenir detalls del pla per valorar-lo a fons.