L’Ajuntament va anunciar que eliminava la Unitat de Suport Policial (USP) al maig, quan va presentar el nou Pla director de la Guàrdia Urbana, una supressió que la CUP havia sol·licitat en diverses ocasions en considerar que feien tasques d’antiavalots. La nova unitat, que encara no està en marxa, està destinada a protegir edificis municipals, a actuar en grans esdeveniments i emergències com, per exemple, el desallotjament de les platges per Sant Joan o bé a coordinar-se amb el Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament i la resta de cossos en incidents relacionats amb la seguretat, la mobilitat o la convivència.

La transició cap a aquesta nova unitat la liderarà el fins ara intendent de Sant Andreu, Francisco J. Godoy. L’intendent Josep Royuela, que fins ara estava al capdavant de la Unitat de Suport Policial, serà el cap de la Unitat Territorial de Nou Barris.

En total, 13 canvis de comandaments

A banda d’aquest nomenament, aquest dimecres la Guàrdia Urbana ha anunciat 12 canvis més en els lideratges de comandaments, entre intendents majors, intendents i inspectors. L’objectiu del govern és anar desplegant el nou Pla director de la Guàrdia Urbana i adequar el cos als principis de proximitat, territori i transparència.