Pisarello ha dit que el govern municipal té un doble objectiu de cara a l’1-O: preservar la institució i els funcionaris i també que la gent pugui votar. Des del PDeCAT, però, Xavier Trias dubta de les intencions de Colau amb el referèndum després que no hagi assistit a la manifestació. “Que avui no vingui aquí l’alcaldessa és molt trist”, ha sentenciat. El líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, s’ha mostrat confiat que els comuns se sumaran a l’1-O. “No tenim cap dubte que quan arribi l’hora compliran amb el que han promès”, ha afirmat.

Maria Rovira (CUP) ha reclamat a Colau, que aquest dilluns ha dit que farà “tot el possible” perquè es pugui votar a Barcelona, que passi de les paraules als fets. “Un govern que s’autoanomena d’esquerres, del canvi, té el deure democràtic de posar les urnes”, ha dit. Per part de BComú, en la manifestació s’han vist també el tinent d’alcalde Jaume Asens i la regidora Gala Pin. D’altra banda, Ciutadans, PSC i PP no hi han assistit.

Colau respon per Twitter

L’alcaldessa, Ada Colau, ha fet una piulada a Twitter després de la manifestació. En ella ha felicitat “el milió de catalans que han omplert els carrers” de la ciutat i ha afirmat que “mereixen ser escoltats”.