Poca estona després que hagin entrat al local, més d’un centenar de persones s’han concentrat a les portes del setmanari per rebutjar l’actuació, entre els quals hi havia l’alcalde de la localitat, Albert Batet.

Un altre de les imatges curioses viscudes aquest migdia davant del setmanari ha estat quan una part del dispositiu de la Guàrdia Civil ha marxat amb els seus vehicles, quan la gent concentrada ha aprofitat per acomiadar-los amb les estrofes finals del “Passi-ho bé”, una cançó que va popularitzar la Trinca.

El Col·legi de Periodistes també ha expressat a les xarxes el seu rebuig a l’escorcoll d”El Vallenc’.

Però no han estat els únics. L’alcaldessa Ada Colau també ha mostrat el seu suport, com també ho ha fet el president Carles Puigdemont, qui ha reclamat una resposta serena durant la Diada i posteriorment l’1 d’octubre

Paral·lelament, els agents de la Guàrdia Civil han tornat a entrar a la impremta Indigaf de Constantí, al Tarragonès, després que divendres van entrar a les instal·lacions per buscar-hi material relacionat amb el referèndum de l’1 d’octubre.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, les entrades les ha ordenat el jutjat de guàrdia de Tarragona després de rebre denúncia de la fiscalia per desobediència, prevaricació i malversació de cabals públics. En el marc d’aquestes actuacions prèvies, que estan sota secret de sumari, s’han demanat tres entrades i escorcolls a les oficines d’una impremta a Constantí i dues seus a Valls d’una publicació.

Segons ha publicat “El Vallenc”, després de prop de cinc hores d’escorcoll la Guàrdia Civil s’ha endut l’ordinador personal del director de la publicació, documentació de l’empresa i han fet una còpia de tot el correu electrònic, tant de l’empresa com privat del director del setmanari. A més ha citat el director del mitjà a declarar aquest dissabte al vespre a la caserna de Tarragona.