JOANA ORTEGA, vicepresidenta del govern "Avui ja tenim programades transferències a 619 ajuntaments de Catalunya que, en els propers dies, i quan dic dies vull dir en aquest mes de setembre, rebran pagaments de com a mínim un terç de tots els imports pendents de la Generalitat."

619 ajuntaments rebran en els pròxims dies la primera transferència de la Generalitat per saldar el deute pendent. Com a mínim, en rebran un terç. La voluntat de l’executiu català és destinar 600 milions d’euros per eixugar el deute amb les administracions locals abans que acabi l’any.

El fons de liquiditat autonòmic serà la principal font d’ingressos per cobrir els impagaments. Per això, la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, ha demanat al govern central que “no condicioni” la distribució dels recursos i permeti a l’executiu català repartir-los en funció de les necessitats.

Ortega ho ha anunciat durant la presentació del nou president del Consell de Governs Locals. L’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, ocuparà a partir d’ara aquest càrrec.