ERNEST MARAGALL, vicepresident de la Fundació Catalunya Europa "Estem segurs que a través de la figura de la concreció que en el seu voltant apareix, doncs, acaben sortint totes les grans qüestions que han mogut o que s'han decidit o que han caracteritzat la nostra societat, Catalunya com a país en tots aquests anys."

L’objectiu de Llegat Pasqual Maragall és posar en valor el pensament i la trajectòria de l’exalcalde i expresident. El programa va ser un encàrrec del mateix Maragall a través de la fundació que presideix, la Fundació Catalunya Europa, que és la que s’encarregarà de tirar endavant el projecte.

Llegat Pasqual Maragall ha rebut una subvenció del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya. Uns diners que serviran per donar una beca d’investigació i per organitzar diversos actes entorn de la figura de Pasqual Maragall.

Els encarregats de presentar públicament el projecte són el germà de l’expresdient, l’exconseller Ernest Maragall, i el coordinador del programa, Fidel Bellmunt.