Les mateixes fonts no han precisat la persona o persones contra les quals aniria dirigida la querella, ni els suposats delictes que se’ls imputarien per haver pres part al procés del 9-N.

La fiscalia va obrir diligències per escatir si la cessió de locals públics per celebrar el 9-N era constitutiva de delicte. En aquell moment va demanar a la Generalitat que aclarís si va ordenar cedir escoles per al 9-N i als Mossos d’Esquadra que identifiquessin els responsables de l’obertura de locals públics usats com a punts de votació. Diumenge la fiscalia va continuar recollint dades de les diverses denúncies presentades per estudiar si se’n deriven responsabilitats penals i, en cas afirmatiu, poder exercir les accions legals oportunes.

Els Mossos d’Esquadra han remès un escrit a la Fiscalia Superior de Catalunya en el qual la Generalitat es responsabilitza de l’obertura de locals públics durant la jornada del 9-N, sense facilitar-los la identitat de les persones que ho van autoritzar. En la resposta al requeriment de la fiscalia, els Mossos es remeten a un escrit de la vicepresidenta catalana, Joana Ortega, en el qual aquesta sosté que no està “en condicions” de facilitar aquestes identitats, ja que “s’ignoren les condicions concretes en què es pot haver accedit a cadascuna de les dependències”.